Politika, hírek, politika

Kattintásvadász

Kattintásvadász

Így hackel a Fidesz

2017. február 24. - Báró Kissfaludy Mihály

51orbanweihnachten2--andere-.png

Az elmúlt napokban sikerült több online politikai hírportálra is magyar nyelvű cikkeket írnunk, ezeknek a portáloknak a nagyrésze szinte teljes egészében ismeretlenek még. A weboldalak Wordpress alapon futnak, aktualizáltak, nem tartalmaznak veszélyes plugin-eket és minden szerveroldali és weboldali biztonsági védelemmel fel vannak szerelve, fut a lognapló stb.

2 érdekes tendenciát figyeltünk meg a cikkek publikálásakor:

1. Ha olyan cikket publikálunk, amely nem említi, vagy legalább némileg pozitív színben említi a Fideszt és a magyar kormányt, akkor az adott oldalak forgalma semennyire nem növekszik meg (értsd: a kutya nem olvassa ezeket a cikkeket). Lehet szó bármelyik baloldali vagy liberális pártról, akár a Jobbikról is, semmi különösebb nem történik a weboldalak forgalmával. Izgi, nem?

2. Ellenben, ha olyan cikket vagy jegyzetet teszünk közzé, amely teljesen érthető módon a Fideszt és a kormány döntéseit, lopásait és egyéb olyan (bűn)cselekményeit tárgyalja, amely minden normális és becsületes magyar ember szemét szúrják, akkor többszörösére nő általánosságban ezeknek a hírportáloknak és az adott cikknek is a forgalma. Az elemzéseink szerint ezeknek a forgalmak egy jelentős része olyan országokból (IP címekről) érkezik, ahol vélhetően valamilyen rejtélyes okból kifolyólag nagyszámú magyar lakosság él. Na vajon milyen országokból jön a forgalom? Igen, talált süllyedt: 90% közvetlenül Oroszországból (ruszki IP cím), a többi Kínából és még Ausztráliából is jön pár érdeklődő (itt mondjuk speciel valóban élnek jelentős számban magyarok is).

Az orosz (FSZB) érdeklődés természetesen nem áll meg a webforgalom generálásánál, demokratikus barátaink az alábbiakkal is szeretnek próbálkozni:

1. Kiderítették (nem nehéz egyébként) az admin és más szerkesztők belépő azonosítóját és próbálkoznak mindenféle jelszóval, vélhetően a megfelelő eszközökkel. Persze 2 dolgot nem vettek figyelembe: csak az admin és a szerkesztők IP címéről lehet belépni a weboldal admin felületére, másrészt minden rossz jelszó próbálkozás után automatikusan letiltja a rendszer a próbálkozó IP címét. A biztonsági rendszerek folyamatosan monitoroznak minden belépési kísérletet, minden File módosítási próbálkozást, Brute Force akciót.

2. Ruszki barátaink próbálkoznak az admin és a szerkesztők email címeihez a jelszót kideríteni, ezt is különböző technikákkal végzik, természetesen a körültekintő jelszókezelés, a jogosultsági szintek deklarálása, a kétszintű beléptetés lehetetlenné teszik a jelszavak megszerzését. Sebaj, próbálkoznak vele (vagy a bot-jaik, mindegy is).

3. Putyin ismerősei igyekeztek megszerezni a tárhelyszolgáltatóhoz szolgáló belépési adatainkat és a weboldalak MySQL adatbázisainak belépő adatait. Mivel Európa egyik legjobb, német hátterű tárhelyszolgáltatónál működik a rendszerünk, nem izgulunk a próbálkozásaik miatt.

Összességében nem irigyeljük a Fidesztől és a kormánytól független online médiumokat (Index, HVG, 444 etc.), mert elképesztő biztonsági intézkedéseket kell tenniük (és biztos jó sokat is kell erre költeniük), hogy a Fidesz és az általuk megbízott orosz hackerek webes támadásait visszaverjék. Fontos arra is felfigyelnünk, hogy a Fidesz egyrészt minden síkon küzd a vele ellentétes véleményeket megfogalmazók ellen (igen, még az online világban is), másrészt ezeket az ellentámadásokat gyáva módon (Orbán "nem vagyok nyuszi, csak ha egy olimpiai népszavazáson kell megkérdezni a nép véleményét, akkor" Viktor mutatja az utat) a Fidesz nem maga, hanem oroszoknak kiszervezve intézi (mint sokan mások is).

A bejegyzés trackback címe:

https://kattintasvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr812286723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Havaria Honkaka 2017.02.24. 09:43:29

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mi van Józsi, mi a vicces ebben neked? Meglepő, hogy Fideszes haverjaid így is küzdenek a szabadság ellen?

Havaria Honkaka 2017.02.24. 09:59:24

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A Fidesz? Neked elgurult a gyógyszered :D menj inkább a 888-ra kommentelni, már a ropogos.com is megírta a szerkesztőjéről, hogy a fiúkat szereti :D

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.24. 10:31:24

@Havaria Honkaka:

Így igaz, a Fidesz jelenleg messze a legkisebb rossz a magyar politikában.
süti beállítások módosítása